GenderTimer uppmärksammades på designutställning i New York

Under NYC Design Week skapar designkollektivet Grouphug varje år en utställning som lyfter en ny aktuell samhällsfråga. Årets utställning gick under namnet ”Judge Me” och handlade om att titta på sig själv och sina egna fördomar. GenderTimer var ett av 22 projekt som valts ut till utställningen.

”This app should be used in all schools!”

GroupHug_NY_

Judge Me fick stor uppmärksamhet inom New Yorks designscen (PSFK, Fab blog, Core77) och blev välbesökt under helgen 6-8 maj. GenderTimer fick mycket positiv respons, med kommentarer som ”this app should be used in all schools!” och att den ger ”big opportunity to measure gender gap in education setting”.

NY-Grouphug
Besökarna kunde läsa om GenderTimer och se en film där Fredrik Eklöf, en av grundarna, beskriver dess funktion och idén bakom appen.